La Zilele orașului Hârlau, o buna impresie, formatia de dansuri populare a Casei de Cultura Hârlău.

6 Mai

Inca din 1964, sub indrumarea domnului Paul Iancu, pe atunci director al Casei de Cultura Hârlau, acum muzeograf la muzeul Viei si Vinului Hârlau, a activat in cadrul Ansamblului „Sârba cu Naframa”, o formatie de dansuri populare mult apreciata de public.

Laureată a multor concursuri nationale si internationale de folclor, unde a obtinut premii si distictii, si in acest an, formatia de dansuri a incantat publicul!

Au urcat pe scena mai intâi, formatia de copii a Clubului Copiilor din Hârlău, coregrafia apartinand domnei Rodica Botez Formagiu, cu dansuri populare din zona folclorica Hârlau si Deleni, apoi formatia „mare” de dansatori a Casei de cultura Hârlau. Cu mare dezinvoltura, ca niste adevarati profesionisti, au intepretat o suita de dansuri din Bucovina. Revelația zilei a fost o interpreta, de numai 8 ani, TEODORA GRUMEZA. A fost aplaudata intens de public, pentru modul cum a interpretat cantecele, insa si pentru jocul de scena. Parca era o profesionista si canta de cand lumea!

Serb.orasului 002

Serb.orasului 018Revelația zile, Teodora Grumeza cu melodii ritmate, tocmai bune de joc. Pe scena, formatia de dansuri a Ansamblului „Sârba cu Naframa”

Teodora GrumezaSolista Teodora Grumeza. De remarcat costumul popular foarte frumos pe care-l poarta.

Serb.orasului 022Fotografie de grup. Formația de dansuri a Ansamblului Sârba cu Naframa, coregraf Angela Pascaru si directorul Casei de Cultura Hârlau,  Adrian Băhnareanu

Despre activitatile Casei de Cultura Hârlau, puteti gasi date pe blogul instituției aici http://casadeculturahirlau.wordpress.com/

Cum in 2014, ansamblul Sârba cu Năframa va aniversa 50 de ani de activitate ( sau de la înființare), mă astept la un spectacol aniversar de inalta tinuta artistica! Vom vedea in 2014. Cred ca ansamblul nu duce lipsa de artisti și dansatori, am vazut tineri foarte buni si pasionati,  care au evoluat foarte frumos astazi! Poate ca ar trebui sa se aloce mai multe fonduri! Sa participe la concursuri folclorice nationale si internationale, unde pot demonstra, in concurenta cu alte formatii, clasa si pregatirea pe care o au!

http://youtu.be/hCCwcyfqtFs

Un răspuns to “La Zilele orașului Hârlau, o buna impresie, formatia de dansuri populare a Casei de Cultura Hârlău.”

  1. Duduca Mai 10, 2013 la 7:21 pm #

    Nu-i asa ca Teo este o interpreta minunata? Copilul acesta intai a cantat si apoi a vorbit! Din leagan asculta muzica populara si era fascinata. Norocul ei este ca parintii si bunicii au facut tot posibilul sa o sprijine ca sa-si cultive aceasta pasiune. Este foarte talentata si muncitoare, iar peste cativa ani isi va face loc in elita interpretilor de folclor.
    Felicitari pentru program. Din ce am urmarit pe youtube mi-a placut foarte mult.

Comentariile sunt închise.

%d blogeri au apreciat asta: