Serbarile orașului Hârlău, ziua a doua!

7 mai

Revelatia zilei a doua, a fost un nou ansamblu folcloric, al liceului tehnologic Hârlau! Un ansamblu care a fost infiintat prin straduința neobositului Paul Iancu, muzeograf la Muzeul Viei si Vinului Hârlau, fost zeci de ani directorul Casei de Cultura Hârlau.

Ansamblul cu numele RAPSODIA BAHLUIULUI, are in componenta formatie de dansuri populare românești, dansuri tiganesti, dansuri moderne, solisti vocali si instrumentisti! Din primele aparitii pe scena am recunoscut coregrafia maestrului coregraf, domnul profesor Viorel Vatamaniuc. De un ajutor domnului profesor, ii este si doamna profesoara Gabriela Sandu, asistent coregraf.

Ansamblul a prezentat in deschidere o suita de dansuri moldovenesti, apoi o suita de dansuri populare țiganești, un program de cantece populare interpretate de solistii instrumentisti si vocali.

Cu tot timpul scurt avut la dispoziție, ansamblul fiind infiintat doar cu cateva luni inainte, programul a fost foarte bun, apreciat de public! Este drept,  nu au avut costumele prea aratoase, ca ai concurenței de la Casa de Cultura, insa acestea costa bani si banuiesc ca Liceul Tehnologic nu are fondurile Casei de Cultura! Insa cu timpul, se va imbunatati si zestrea de costume ale ansamblului. Poate că oamenii cu bani din Hârlau, prezenti la spectacolul dat de ansamblul Rapsodia Bahluiului, vor contribui cu donatii. Personal le doresc mult succes! Daca cititi situl  liceului, diplomele si aprecierile au inceput sa vina!

Acum ca avem in oras doua ansambluri folclorice, concurenta dintre ele nu poate fi decat un castig pentru public! Felicit elevii si profesorii care au pregatit acest moment interesant la Serbarile orasului Hârlau din acest an!

Serb. Orasului_1 011

Serb. Orasului_1 012

Serb. Orasului_1 016

Serb. Orasului_1 020

Si acum cateva instantanee, de la Zilele orașului Hârlău.

Serb. Orasului_1 002Un grup de copii veniti cu parinții la spectacole in costume populare. Daca cineva-i recunoaste, sa scrie la comentarii numele copiilor.

Serb. Orasului_1 004Rapsodul nostru popular Ioan Ursache, cu toate ca a avut si ziua anterioara un frumos concert, a mai incantat publicul cu patru melodii indragite . Melodiile au fost dedicatie cetatenilor din orasul Hârlau si satului Pârcovaci, care au implinit in acest an, o frumoasa aniversare de 50 de ani de la casatorie. Au fost toti felicitati de primar! Ca un moment hazliu, la o familie, nu a venit decat femeia, iar primarul a intrebat de ce nu a venit si mosul, a murit? Saracul mos era doar bolnav! A fost un moment spontan de haz, apreciat de public!

Serb. Orasului_1 006In asteptarea intrarii in scena, invitatii din Moldova de peste Prut, ai primarului,  formația Haiducii din Ialoveni, au incins o hora pe muzica lui Ioan Ursache!

Reclame
%d blogeri au apreciat asta: