Zagavia, ulita copilariei pierdute!

14 iun.

Zagavia, insemna mult pentru mine. In copilarie parintii au avut casa intr-o margine de sat, langa pădure, intr-o batrana livada de pruni. Ulita si locurile pe care le-am fotografiat, imi trazesc dupa 50 de ani, amintiri frumoase si calde. Au fost si momente mai dificile, lupta cu troienele de peste un metru, Bahluiul revarsat, ciondaneli cu baietii, nuiele pe spinare de la vecinii, de la care luam cirese, dupa ce saream gardurile, (aveam si acasa, insa a vecinilor erau mai bune)!  Acestea s-au estompat au ramas asa, ca o parere, o impresie. Au ramas in suflet insa peisajele mirifice, aerul curat, mirosul de pamant si vant! Daca faci abstracție de casele construite in ultimii ani, parca nimic nu s-a schimbat. Doar un capat de padure cu fagi seculari care se vedeau din Hârlau, ce au fost raspusi de (noii) proprietarii de padure!

Zagavia_2 037

Zagavia_2 038

Livada ce ciresi. Hai la cirese, hultoane rosii, carnoase si aromate, tocmai bune pentru gemuri si dulceata. Insa cele mai bune sunt cele culese din copac, spalate si infulecate. Nu te mai saturi! Dati clic pe fotografii pentru detalii. Se vor vedea ciresele! Anul acesta este un rod mai bogat ca niciodata!

Zagavia_2 041

Zagavia_2 045

Zagavia_2 040

Zagavia_2 046

Zagavia_2 048

In ultimul plan, peste apa Bahluiului de vede Dealul Mare al Delenilor si livada de la Conacul Polizu din Maxut. Casele care se itesc de dupa lunca Bahluiului, sunt din Bojica, cartierul uitat al Hârlaului!

Daca postam pozele pe facebook, la binecunoscutul „H”, scapam mai repede,  insa fotografiile nu se pot detalia. Am vrut ca cei care vor privi  aceste poze sa vada si ciresele din pomi si florile campului!  Vizionare placuta la poze!

Reclame
%d blogeri au apreciat asta: