Oaspeți de la Festivalul folcloric “Cătălina” la Hârlău

30 aug.

Pe o vreme ploiosă și racoroasă de toamnă, Hârlaul a fost gazda a două formații de copii și tineret. O formație românescă, dansuri, orchestră și soliști vocali și instrumentiști ai ansamblului folcloric “Mugurelul” a Casei Copiilor din Dorohoi, județul Botoșani și foarmația “Goce Delcev”, din Skopje, Macedonia.

Despre ansamblul  „Mugurelul” am gasit mai multe aici: http://www.realitateadorohoiana.ro/articol/ziua-nationala-a-romaniei-sarbatorita–de-ansamblul-mugurelul-margineanca-la-alba-iulia_3411.html

și aici http://www.youtube.com/watch?v=Kjb-tNvJWhc

Ansamblul folcloric “Goce Delcev” din Skopje, republica Macedonia, este un ansamblu cunoscut in Europa, participant și laureat a multor festivaluri folclorice internaționale. Despre oaspeții noștrii am gasit câte ceva pe situl Ministerului Culturii din Republica Macedonia aici http://www.culture.in.mk/story.asp?id=15721

și pe youtube. com  aici http://www.youtube.com/watch?v=P0lOKlLrx_U

Având in vedere spațiul restrans și improvizat unde s-a desfășurat concertul, terasa unui bar, ambele formații au prezentat programe foarte frumoase de dansuri, intepretari de muzică populară cu soliști vocali și instrumentiști.

A fost dezamăgitoare și prezența publicului, cu toate că s-a facut publicitate de către primărie în oraș, cu multe zile înainte, prin afișe și pe facebook (personal,  în pagina “H” a comunității pentru Hârlău).

Si acum câteva fotografii.

Catalina2013 003

Catalina2013 009

Catalina2013 011

Catalina2013 012

Dansul Arcanul, intepretat de formația de dansuri a Ansamblului Mugurelul din Dorohi, Botoșani.

Catalina2013 017

Si o Coraghească ca la Deleni!

Acum câteva fotografii cu Ansamblul folcloric „Goce Delcev” din Scopje, Republica Macedonia.

Catalina2013 030

O spectaculoasă intrare în scena, cu o formație de toboșari (trei generații am spune noi).

Catalina2013 043

Un dans popular macedonean (Republica Macedonia) a nu se confunda cu Macedonia, provincie a Greciei. Costume foarte frumoase, au dansat minunat, fiind  apreciati prin aplauze și strigate de BRAVO de puținii spectatori prezenti.

Catalina2013 054

Drapelul de stat al Republicii Macedonia, ținut la loc de cinste pe tot timpul spectacolului.

Catalina2013 059

Cel mai tânăr spectator, s-a fotografiat cu „portdrapelul” formației macedonene.

Poate domnii consilieri (pe care nu i-am vazut prin public) și domnul primar Cernescu, vor strange ceva bani la bugetul destinat investițiilor  și vor face o sală de spectacole.

Catalina2013 025

O vedere pentru oaspeții noștrii din țară si Republica Macedonia, cu emblema orașului Hârlau, biserica domnească Sf. Gheorghe, și autocarele cu care au venit în oraș.

Reclame
%d blogeri au apreciat asta: