Vinul, ecouri de la o lansare de carte!

26 oct.

După o pauză de peste doi ani, domnul Paul Iancu, muzeograf al muzeului Viei și Vinului din Hârlău, parcă dorind  să recupereze acest timp, vine în fața publicului din Hârlău cu două cărți. Una din cărți “Vinul fenomen de cultură și spiritualitate” , apărut în editura StudIS Iași 2013.

Vinul. P.Iancu 001

Cartea se constituie într-un adevarat “vademecum” despre vin.

Autorul caută să raspundă la întrebarea: Ce este vinul?

“Am putea răspunde că este un dar Dumnezeiesc, un rod al muncii a doi specialiști: viticultorul sau podgoreanul și oenologul. Primul face viticultură, al doilea vincultura! pg.10

“Vinul constituie un bun cultural. Este factor  al vieții sociale! pg.13”

Din cuprinsul cărții aflam o scurtă introducere în istoria vinului. Considerații culturale despre cultura vinului și consumul de vin. Se trec in revistă principalele centre viticole ale Moldovei, și note biografice ale unor personalități din mediul academic, universitar, tehnico – științific și industrial, din țară, care au contribuit la fundamentarea științifică a producției unor vinuri românești apreciate în întreaga lume.

O amplă prezentare a cărții a fost făcută de academicianul Valeriu D.Cotea care, de altfel, semnează și cuvântul înainte al acestei cărți.

Cartea, se poate achiziționa de la magazinul din incinta Muzeului Viei și Vinului din Hârlău.

Câteva fotografii de la lansarea de carte:

Bucuriile toamnei 035

Bucuriile toamnei 038

Bucuriile toamnei 043

Personal îl felicit pe domnul Paul Iancu pentru această apariție de carte! Îi doresc sănătate și să ne mai bucure și cu alte lansări de carte!

Reclame
%d blogeri au apreciat asta: