Zilele Muzeului Viei și Vinului Hârlău, ziua a doua.

27 oct.

Ziua a doua este dedicată meșteșugurilor populare, artei populare tradiționale. Meșterii populari care au răspuns invitației Muzeului de etnografie și folclor din cadrul Complexului Muzeal Național Moldova din Iași, și Muzeului Viei și Vinului din Hârlău, dar și primăriei Hârlău în calitate de gazdă, sunt din 5 județe ale Moldovei: Iași, Botoșani, Suceava, Bacău și Neamț. (dacă veneau și din Vaslui, era un fel de avanpremieră a regiunii de Nord-Est).

Locul de amplasare a acestor meșteșugari este pe strada Ștefan cel Mare, lângă parcul Tineretului și Judecătoria Hârlău.

Am văzut lucruri minunate! Iubitorii de artizanat au ocazia să achiziționeze obiecte frumoase, autentice, care poate constitui un dar pentru cei dragi cu ocazia Sf.Neculai!

Nu uitați să treceți pe la Muzeul Viei și Vinului! Magazinul muzeului vă aștepta cu obiecte de artizanat cu motive ce amintesc de tematica muzeului (struguri, vița de vie), dar și cărți despre Hârlău! Ca să-mi fac și eu un pic de publicitate, găsiți cartea „Hârlăul în date și imagini”, cu peste 50 de fotografii color a Hârlăului de ieri și mai ales de astăzi!

Bucuriile toamnei 048

Bucuriile toamnei 050

Bucuriile toamnei 051

Bucuriile toamnei 001

Bucuriile toamnei 052

Bucuriile toamnei 004

Bucuriile toamnei 005

Bucuriile toamnei 002

M-am reîntâlnit cu meșterul olar Eusebiu Iacinschi din Botoșani, a cărui creații le-am admirat în parcul Copou din Iași, asta vară la Expoziția „Cucuteni 5000”.

Mai au standuri:

Mihoreanu Teofila – icoane pictate pe lemn

Enache Gabriela din Balș, jud Iași, împletituri din sfoară

Neamțu Vasile din  Tg.Neamț, jud.Neamț – obiecte din lemn și măști tradiționale.

Elena și Nicolae Gheorghian, sculptură în lemn și obiecte de podoabă.

Elena și Mihaela Dudanu, din Grumăzești,  jud.Neamț obiecte din blana, niște minunate căciuli din blana de miel.

Eugenia și Constantin Vasiliu, obiecte din piele.

Zilele muzeului_1 001

Zilele muzeului_1 007

Zilele muzeului_1 009

Zilele muzeului_1 006

Reclame

Un răspuns to “Zilele Muzeului Viei și Vinului Hârlău, ziua a doua.”

  1. Duduca octombrie 28, 2013 la 10:15 am #

    FELICITARI ORGANIZATORILOR!
    Imi pare rau ca nu sunt acasa. Numai privind superbele fotografii si ma coplesesc emotiile. Ma bucur tare mult cand vad arta populara romaneasca la loc de cinste. Cand eram acasa abia asteptam targul de oale din Copou. As vrea tare mult, ca aceasta zi sfanta si plina de soare, sa nu ramana o premiera, ci sa devina o traditie a Harlaului.
    Ca o gluma, premiul I l-as fi acordat badiei care lucreaza in lemn. Mi se pare cel mai reusit stand. Exponatele sunt estetice, utile in viata de zi cu zi si mai ales degaja o atmosfera ludica.
    Superb! Va multumesc tare mult pentru bucuria facuta prin descrierea evenimentelor. Fotografiile sunt minunate!

Comentariile sunt închise.

%d blogeri au apreciat asta: