La Muzeul Viei și Vinului din Hârlău, vernisaj de expoziție și concert de colinde.

6 dec.

După cum anunțam pe blogul   http://harlau625.wordpress.com/2013/12/03/in-prag-de-sarbatori-o-invitatie-la-muzeul-viei-si-vinului-din-harlau/ ,   astăzi a avut loc la Muzeul Viei și Vinului din Hârlău, vernisajul unei expoziții de icoane, aparținând unor colecționari din Hârlău,  preot Gheorghe Păltinel, taberei de creație religioasa Sf. Apostol Luca, cercului de pictură al Liceului Tehnologic Hârlău.

Despre importanța și semnificația icoanei a vorbit domnul muzeograf Paul Iancu. Iar despre colinde, istoric, semnificație, conținut, tradiții, a vorbit domnul preot dr. Dumitru Tincu.

Corul Asociației Tinerilor Ortodocși din Hârlău, dirijat de Ștefan Chele au interpretat colinde.

A fost o minunată activitate, organizată foarte bine de Muzeul Viei și Vinului, fiind o premieră, dar și un succes. Cei prezenți au fost încântați atât de expoziția cu icoane de colecție, majoritatea vechi de  peste 100 de ani, cât și de mini concertul de colinde. Aplauzele și felicitările publicului au fost pe deplin meritate.

Iată câteva fotografii de la evenimentul cultural:

Vernisaj_icoane 001

Vernisaj_icoane 002

Vernisaj_icoane 003

Vernisaj_icoane 004

Vernisaj_icoane 005

Câteva icoane din expoziție.

Vernisaj_icoane 014

Publicul în majoritate tineri, admiră exponatele.

Vernisaj_icoane 016

Despre icoane, a expus domnul Paul Iancu, muzeograf la Muzeul Viei și Vinului

Vernisaj_icoane 019

Despre colinde, a expus preotul paroh al bisericii domnești Sf.Gheorghe, Dr. Dumitru Tincu.

Vernisaj_icoane 022

Vernisaj_icoane 023

Spiritul Crăciunului a fost amintit de minunate colinde interpretate de corul Tinerilor Ortodocși din Hârlău, un cor de tradiție, pregătit și dirijat de domnul Ștefan Chele, secretar al Asociației Tineretului Ortodox Român – filiala Hârlău http://ator-harlau.blogspot.ro/

Expoziția este deschisă atât în luna decembrie cât și ianuarie. Voi aduce completări cu extrase din presa scrisă și audiovizuală care a participat la eveniment.

http://newspascani.ro/2013/12/vernisaj-de-icoane-si-concert-de-colinde-la-hirlau/

Reclame
%d blogeri au apreciat asta: