La TVR Iași, o veche cunoștință și îndrăgită personalitate: coregraful Viorel Vatamaniuc.

19 Ian

Este dificil să rescrii biografia unei persoane publice, cunoscute și în domeniul cultural, cum este domnul Viorel Vatamaniuc, maestru coregraf, pensionar în prezent. Nu este un pensionar și în activitatea culturală, implicându-se în activitate coregrafică a ansamblului „Arcanul” a studenților din Suceava.

Totuși, pentru cei tineri, care nu-i cunosc activitatea domnului Viorel Vatamaniuc, le recomand cartea domnului Paul Iancu – „Fii Bahloviei” vol II, și situl   care citează din această carte.

Ce nu este evidențiată în aceasta pagină? Activitatea de maestru coregraf a ansamblului „Sârba cu Naframă” a Casei de Cultură din Hârlău, și în prezent, în pregătirea coregrafică a ansamblului de dansuri populare a Liceului Tehnologic Hârlău

https://harlauletnografie.wordpress.com/2013/10/26/ansamblul-folcloric-al-liceului-tehnologic-harlau/

Mai trebuie spus că pentru contribuția adusă la popularizarea dansurilor și obiceiurile populare din zona Hârlău, la pregătirea tinerilor din ansamblul „Sârba cu Năframă”, la 31 ianuarie 2007, a fost răsplătit cu titlul de „Cetățean de onoare” a orașului Hârlău.

Poate că aceste rânduri nu erau scrise, dacă nu-l vedeam pe postul TVR Iași la o emisiune cu Ansamblul „Arcanul” a studenților din Suceava, moderată de Horia Gumeni.

Viorel Vatamaniuc

Sugerez conducerii primăriei orașului Hârlău, ca de „Zilele orașului”, la aniversarea a 100 de ani de la inaugurarea actualului local al primării, să-i invite și pe cetățenii de onoare a orașului care sunt în viață.

Anunțuri
%d blogeri au apreciat asta: