O nouă editie a proiectului educational „Obiceiuri și traditii la români”

11 dec.

In avanpremiera manifestărilor, festivalurilor, spectacolelor dedicate obiceiurilor și tradițiilor de iarnă, școala gimnazială „Petru Rareș” din Hârlău, a organizat și coordonat ediția a VI-a a proiectului educațional „Obiceiuri și tradiții la români”, secțiunea „Parada costumului popular”.

Activitatea a avut loc în ziua de 11 decembrie 2015 la Palatul  copiilor – structura Hârlău (clubul copiilor). Profesori coordonatori de proiect: profesor Onofrei Gabriela, profesor Rugină Tereza și profesor Munteanu Mirela.

Participarea a fost și anul acesta amplă. Au participat elevi de la Școala gimnazială „Petru Rareș” din Hârlău, liceul tehnologic din Hârlău, școala gimnazială din Deleni, Clubul copiilor din Hârlău, Casa de cultură din Hârlău, școala gimnazială din Pârcovaci.

Am participat la toate cele șase ediții ale proiectului educațional. De la an la an, participarea este tot mai numeroasă, copiii participanți mai pregătiți, costumele prezentate sunt la majoritatea participanților autentice, complete, un rol deosebit îl au și părinții elevilor care se străduiesc să achiziționeze pentru copiii lor ce este mai frumos și mai autentic zonei folclorice Hârlău, Pârcovaci, Deleni, Feredeni și chiar un costum de fată, din borangic, cu maramă din Zagavia (un costum inedit, și deosebit de frumos).

Am remarcat strădania profesorilor coordonatori de la instituțiile sus menționate, de a pregăti elevii pentru a se prezenta cât mai bine. Am remarcat din nou corul elevilor școlii gimnaziale „Petru Rareș”, și corul MiReDo al Clubului copiilor, ambele pregătire și dirijate de profesorul Stăncescu Alexandru. Colinde minunate, interpretate polifonic de aceste coruri au încântat publicul prezent. Probabil îi vom reasculta săptămâna viitoare la spectacolul organizat la sala de sport a școlii gimnaziale din Hârlău.

Nu pot descrie în câteva rânduri spectacolul oferit de copii. Poate fotografiile pe care le voi atașa vor fi mai edificatoare.

Proiect educațional 010

Proiect educațional 014

Proiect educațional 016

Proiect educațional 018

Proiect educațional 019

Proiect educațional 027

Proiect educațional 032

Proiect educațional 036

Proiect educațional 040

Proiect educațional 041

Proiect educațional 042

Proiect educațional 043

Proiect educațional 046

Proiect educațional 044

Juriul acestui concurs.

Proiect educațional 023

Invitați de onoare, formația de fluierași  din „Ansamblul Fluierașul” din Sticlăria, coordonator Constantin Curecheriu.

Reclame
%d blogeri au apreciat asta: