La Muzeul Viei și Vinului Hârlău – o prezentare și degustare de vinuri.

22 Ian

Din suita de activități și evenimente ce vor marca aniversarea a 10 ani de la inaugurarea Muzeului Viei și Vinului din Hârlău, astăzi 22 ianuarie, a avut loc o prezentare și degustare de vinuri.

Unire_liceu 001

De această dată, oaspeți au fost reprezentanții Domeniului Viticol Țibu, podgoria Iași-Bucium, plaiul Vișani.

În introducere activității, după prezentare oaspeților, domnul muzeograf Paul Iancu, a făcut o mică introspecție a vinului în cultura și spiritualitatea  poporului român: locul și rolul vinului în aria socialului, prezentând vinul, aceasta băutura magică ce însoțește omul pe tot parcursul vieții, drept un fenomen social, devenit cu timpul și un fenomen de cultura și spiritualitate. Prezentând succint,  aspecte ale îndelungatei istorii a vinului; implicații ale acestei băuturi în viata socială;  funcțiile vinului, ca element de civilizație, ca mediator în relația omului cu divinitatea, ca medicament și izvor de inspirație și creație, ca fenomen cultural complex.

Oaspeții muzeului, reprezentanții Domeniului Viticol Țibu, domnul inginer Mihai Țibu și domnul inginer Ilie Ciomaga au vorbit despre istoria acestui domeniu, despre procesul de producție cu utilaje moderne și ce oferă publicului cunoscător și iubitor de vinuri de calitate.

Cum era o activitate de prezentare și degustare de vinuri, oaspeții au oferit mostre de vin, și au vorbit despre acestea.

Personal, nu mă prea pricep la vinuri, apreciez mai mult vinurile dulci. Din ce comentau din public, mai ales că erau și cunoscători, au apreciat calitatea acestor vinuri.

Am făcut și câteva fotografii:

Unire_liceu 012

Unire_liceu 014

Și pentru că așa este corect față de oaspeții noștri, dau adresa web unde pot fi găsiți pentru a comanda, dacă doriți, vinurile acestei firme (tinere) de vinuri:

http://www.domeniulviticoltibu.ro

 

 

%d blogeri au apreciat asta: