Festivalul mărțișorului la Iași

24 feb.

Asociaţia Meşterilor Populari din Moldova și Primăria Municipiului Iaşi organizează, în perioada 27 februarie-1 martie 2016 pe Strada Ștefan cel Mare și Sfânt, cea de-a XII-a ediție a Festivalului Mărţişorului, manifestare devenită deja tradiţie pentru Municipiul Iaşi. Scopul Festivalului vizează, în primul rând, păstrarea şi valorificarea valenţelor mărţişorului tradiţional, încercându-se, totodată, şi cunoaşterea semnificaţiilor mai profunde pe care le presupune punerea şi purtarea, un anume timp, a acestuia.

Vor participa circa 30 de meşteri și creatori populari renumiţi în confecţionarea mărţişoarelor tradiţionale sau în spirit tradiţional. De asemenea, vor fi prezenți preșcolari de la Grădinița cu PP nr. 13 din Iaşi (coordonator fiind inimoasa educatoare Olga Dosoftei) implicați în cadrul proiectului SĂ ÎNVĂȚĂM DE LA BUNICI, prima etapă din 2016 numindu-se chiar MĂRȚIȘORUL TRADIȚIONAL TRANSMIS TINEREI GENERAȚII.

Articolul este semnat de o veche cunoștință, domnul Marcel Lutic. Se pare că a revenit în țară, și acest lucru este o veste bună, aștept de mult articolele domniei sale, interviurile și emisiunile la radio și televiziune.

Referință:

http://www.mesteri-populari.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=302:festivalul-mriorului-de-la-iai&catid=1:evenimente&Itemid=30

 

 

%d blogeri au apreciat: